Google Merchant Center

Dijital alanda bir e-ticaret mağazasına sahip olan işletmelerin dönüşüm hedeflerine ulaşmalarında destek olan Google Merchant Center, hedef kitlelerin web siteleri ziyaret etmeden ürünler hakkında fiyat, görsel vb. detayları öğrenmelerini sağlar.

Google Alışveriş ile birlikte 2010 yılında kullanıma sunulan dijital platform Google Merchant Center ile Youtube’da, Google’da ve Google’ın diğer ortak sitelerinde geniş özelleştirme ile alışveriş reklamları oluşturulabilir. Google Merchant Center’ın birçok açıdan denetlenebilmesi amacıyla entegre olduğu bazı Google hizmetleri bulunur. Bunlar; Google My Business, Google Ads, Google Görüntülü Reklam Ağı gibi hizmetlerdir.

Google Merchant Center kullanıldığında spesifik bir ürün bulunabilir ve farklı ürünler için teklifler incelenebilir. Reklam için yapılacak çalışmalarda gerçek zamanlı olarak uygulanılacak stratejiler ayarlanabilir. Çünkü Merchant Center, ürün ile ilgili verilerin düzenlenmesini kolaylaştırdığı için alışveriş feed’inde yayınlanan ürünlerin optimize edilmesine imkan tanır.

Google Merchant Center ücretsiz bir sistemdir. Fakat ürünlerinizin reklamını yapmak istediğinizde bir reklam bütçeniz olmalıdır.

Google Merchant Center’a Nasıl Kayıt Olunur?

Google Merchant Center’a ürün yüklemesi yapmak için google.com/merchants adresine giriş yapmak ve gmail hesabı ile oturum açılması gerekir. Site doğrulaması yapılması da mühim işlemlerden biridir. Kayıt olmak için yapılacak işlemleri sırasıyla görseller üzerinden inceleyelim;

İlk etapta web siteniz ve işletmeniz ile ilgili bilgilerin eklenmesi gerekiyor.

Sonraki adımda sol tarafta açılan panelde Genel Bakış, Ürünler, Performans ve Büyüme gibi veriler yer almakta. Bu verileri incelediğimizde Google Merchant Center’ın önerilerine de erişebiliriz.

Tepe SEO Dijital Pazarlama olarak ürün satışı yapmadığımız için direkt olarak bir seçenek işaretlemiyoruz. Fakat ürün satışı yapan e-ticaret web siteleri için aşamalara birlikte bakabiliriz.

Google Merchant Center Kayıt 1

Son inceleme kısmında ürünler kategorisine yüklemeler yapıldığında Google Merchant Center tarafından gelecek olan yorumları ve bilgileri öğrenebiliyoruz.

Ürünler kısmı da tamamlandığında Performans ve Büyüme evresi gelmektedir. Google Merchant Center kullanılmaya tam anlamı ile başlandığında burada gelişim evreleri ve verilerin detaylı performansı yer alacaktır.

Google Alışveriş güncel olarak 90’dan fazla ülkeden aktif olarak kullanılmaktadır. Google Merchant Center ile hem ürünlerinizi kategorilerine göre özelleştirebilir ve çoklu ülke feed’leri ayarlaması yaparak uluslararası e-ticaret potansiyeline erişebilirsiniz. Potansiyel hedef kitlenize erişirken kampanyalar, promosyonlar vb. duyurularınızı da yine Google Merchant Center ile oluşturabilir ve belli başlı sınırlamalar ile bunların duyurusunu gerçekleştirebilirsiniz. Yukarıdaki görsellerde yer alan Son İnceleme ve Fırsatlar gibi kıısmlardan anlaşılacağı üzere kampanyalar veya ürün verilerinizin nasıl daha iyi oranda geliştirebileceğinizi ölçebilirsiniz.

TEPE SEO Firması