Eğitim Yayını
x

Sayfa İçi SEO Nedir?

Bir web siteniz varsa şayet, sitenizi ön plana çıkarabilmek için çeşitli SEO çalışmaları yapmanız gerekiyor. Bu çalışmaların başında ise sayfa içi SEO geliyor. Web sitenizde en doğru SEO çalışmalarını yapabilmeniz adına sayfa içi SEO nedir? sorusunu sizler için cevaplıyor olacağız. Web siteniz için doğru çalışmaları nasıl yapacağınızı bu yazımızda öğrenebilirsiniz.

Öncelikle sayfa içi SEO olarak tabir ettiğimiz terim aslında site içi SEO olarak da adlandırılmakta. Yani web sitenizin içeriğinde yaptığınız bir takım SEO çalışmalarına sayfa içi SEO deniyor. Sayfa içi SEO’nun içerdiği en önemli konuları bir kaç alt başlık halinde kısaca özetleyecek olursak;

sayfa içi seo

İçerik ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web sitenizde yayınladığınız içerikler alıntı veya kopya olmamalıdır. Kopya veya alıntı içerikleri yayınlıyorsanız şayet, arama motorları sizi ciddiye almayacaktır. En azından, farklı bir kaynakta geçen herhangi bir bilgiyi veriyorsanız bile kendinize ait daha farklı cümleler kullanarak bu bilgileri vermelisiniz. İçeriğiniz en az 250-300 kelime olmalı ve görsel materyaller de barındırmalısınız. Ana başlık haricinde en az 2 adet alt başlık kullanmalısınız. Ayrıca daha önce yayınladığınız benzer konular veya ilişkili olabilecek farklı içerikleriniz varsa, ziyaretçiyi bunlara yönlendiren linkler bulundurmanız ziyaretçiyi daha uzun süre sitenizde tutacaktır. Uzun ziyaretler de arama motorlarının dikkatini çeken hususlardır.

Başlık ve Etiketler Nasıl Olmalı?

İçeriğiniz için belirleyeceğiniz başlık, anahtar kelimeler, açıklama ve etiketler içeriğinizle ilişkili olmalıdır. Başlık, açıklama ve etiketler anahtar kelime içermelidir. Bu uygulama ile içeriğiniz arama motorlarının daha fazla dikkatini çeker. İçeriğinizde görsel barındırıyorsanız şayet, görseli içeriğe iliştirmeden önce görsel dosyasının etiket bilgilerini de yukarıda belirttiğimiz gibi anahtar kelime barındıracak ve içerikle ilişkili olacak şekilde etiketlemeniz olumlu etkiler oluşturacaktır.

URL’leriniz İçeriğe Uygun Olmalı

Yayınladığınız her içeriğin kendine özgü URL’si vardır. Yayınlama esnasında bu linkler çoğunlukla sistem tarafından otomatik olarak belirlenir. O yüzden bu linkleri siz bizzat kendiniz, içeriğinizle ilişkili olacak şekilde muhakkak yeniden düzenlemelisiniz. Bu URL’lerde düzenleme yapmadığınız taktirde içeriğinizin linki örneğin; http://abc.com/index.ferwty=20 gibi karmaşık ve anlamsız olacaktır. İçeriğinizi yayınlamadan önce URL’nizi http://ab.com/sayfa_ici_seo_nedir gibi içeriğinizle ilişkili ve anlaşılır hale getirmelisiniz. URL’nizi içeriğinizle ilişkili ve anlaşılır tutmanız da arama motorları nazarındaki değerinizi olumlu yönde etkileyecektir.

TEPE SEO Firması