SEO Araçları

Mağaza

Google’ın Bilinmeyen Özellikleri

Google’ı genelde bir konu hakkında araştırma yapmak için kullanırız. Bize oldukça faydalı bilgiler sunan Google’ın  bilinmeyen bazı özellikleri de bulunur. Bu özellikler çoğunlukla eğlenceli ve ilgi çekicidir. Bazıları ile oyunlar da oynanabilir.

Google’ın bilinmeyen özellikleri için genelde Google numaraları, Google gizli kodları, Google hileleri veya Google easter egg terimleri kullanılır. Easter egg terimi, Google Elgoog Google mühendislerinin aralara sürpriz yumurta gibi bazı kodlar eklemiş olmasıdır. https://elgoog.im/ Google’ın aynası Google mirror olarak adlandırılan elgooG web sitesini detaylı inceleyebilmeniz için ekledik. Easter egg dışında da bazı değişik sonuçlar bulunuyor.

Biz de Google’ın bilinmeyen özelliklerinin bir kısmına aşağıda yer verdik;

1-‘Askew’ Araması

Simetri severler bundan pek hoşlanmayabilir. 🙂 Google arama motoruna ‘askew’ yazdığımızda arama sonuç sayfasının biraz yana yattığını, çarpıklaştığını görebiliriz. Askew kelimesi Türkçe’de çarpık anlamına gelmektedir.

Google Askew Araması

2-‘Recursion’ Araması

Google’da ‘recursion’ yazarak arama yaptığımızda ‘’Bunu mu demek istediniz? Recursion’’ şeklinde bir ibare karşımıza çıkar. Tıkladığımızda tekrar aynı sayfaya yönlendirir. Recursion kelimesinin Türkçe karşılığı kendini devamlı yineleme, tekrarlama şeklindedir.

Google Recursion

3- ‘Do a barrel roll’ Araması

Biraz dönmeye ne dersiniz? Google arama motoruna ‘do a barrel roll’ yazarsak sayfanın 360 derece döndüğünü görebiliriz. Bu kelimenin Türkçe karşılığı uçağın ekseni üzerinde tam bir devir yapması olarak geçer.

Google Do a Barrel Roll

4- ‘Gravity’ Araması

Google’a ‘google gravity’ yazdıktan sonra ilk çıkan sayfaya tıklarsak sayfadaki tüm öğelerin yerçekimine karşı koyamadığını görebiliriz. Hatta onların yerlerini değiştirebiliriz.

Google Gravity

5- ‘Google atari breakout game’ Araması

Google’a ‘google atari breakout game’ yazıp Google görselleri ziyaret ettikten sonra ilk çıkan görselin üzerine tıklarsak işte karşımızda atari oyunu! 🙂

Google Atari Oyunu

6- ‘Pacman’ Araması

Eski oyunları hatırlar mısınız? Google’a ‘pacman’ yazarsak efsanevi Pacman oyun görseli ve ‘oyna’ butonu karşımıza çıkacaktır. Tıkladığımızda oyun başlar. Yön işaretleri ile oynayabiliriz.

Google Pacman

7- ‘Play snake’ Araması

Eskiden tuşlu telefonlarda en sevilen oyunlardan biri olan yılan oyununu Google’a ‘play snake’ yazarak oynayabiliriz.

Google Play Snake

8- ‘Tic tac toe’ Araması

Google’a ‘tic tac toe’ yazdığımızda SOS veya XOX olarak bildiğimiz oyunu robota karşı oynayabiliriz. Hatta zorluk derecesini de ayarlayabilme şansımız var.

Google Tic Tac Toe

9- ‘Roll a dice’ Araması

Acilen zara ihtiyacımız olduğunda Google’a ‘roll a dice’ yazmamız yeterli. 6 farklı şekil ile zar atılabilen ve değiştiricisi olan bu özelliği biz baya sevdik 🙂

Google Roll a Dice

10- ‘Flip a coin’ Araması

Yazı tura atacak bozukluk yanımızda yoksa Google’a ‘flip a coin’ yazarak kimin kazanacağını görebiliriz. Bizde tura kazandı 🙂

Google Flip a Coin

11- ‘Spinner’ Araması

Çarkıfelek ile şansımızı ölçmek istediğimizde Google’a ‘spinner’ yazabiliriz.

Google Spinner

12- ‘The answer to life the universe and everything’ Araması

Google Evrenin Cevabı

Mobil cihazımızda Google üzerinden ‘the answer to life the universe and everything’ şeklinde bir arama yaptığımızda karşımıza 42 sayısı çıkar. Bu yanıt bir kitaptan esinlenmiştir. Douglas Adams’ın eseri Otostopçunun Galaksi Rehberi kitabında her şeyin anahtarı olarak 42 sayısından bahsediliyor.

13-  ‘241543903’ Araması

Google’a ‘241543903’ sayılarını yazdığımızda ve görseller kısmını ziyaret ettiğimizde, buzdolabına başlarını dayamış insanların görüntülerini görebiliriz.

14- ‘What is the loneliest number?’ Araması

Google’a en yalnız sayıyı sormak için ‘What is the loneliest number?’ yazıp aratmamız gerekir. Google’ın cevabının 1 olduğunu görebiliriz.

15- ‘Mentalplex’ Araması

Google’a ‘mentalplex’ yazdığımızda Google’ın ilk zamanlarında var olan görüntüsü, 2000’deki hali ortaya çıkıyor. O kısımda arama yaptığınızda ise yine güncel versiyonunu görebiliyorsunuz.

Google Mentaplex

16- ‘Holi’ Araması

Google’ı biraz renklendirelim! Google’a ‘holi’ yazıp üst tarafta yer alan üçgenlere tıklarsak ekrana boya fırlatmaya başlayabiliriz. Temizleme işi de düşünülmüş 🙂 En aşağıdaki damla simgesine tıklamak yeterli olacaktır.

Google Holi

Google Holi Fest

17- ‘Thanos Snap Google Easter Egg’ Araması

Google Thanos

Marvel sinematik evrenine aşinaysanız Thanos karakterini ve meşhur parmak şıklatmasını bilirsiniz. Google’a ‘thanos snap google easter egg’ araması yaptığımızda sağ tarafta Thanos’un eldiveni görülmektedir. Tıkladığımızda bazı arama sonuçlarının silindiğini görürüz. Thanos yine bir şeyleri yok ediyor! 🙂

Google Thanos Easter Egg

18- ‘The Wizard of Oz Google Easter Eggs’ Araması Google Oz Büyücüsü

Oz Büyücüsü’nü izlediyseniz bu özelliği sevebilirsiniz. Google’a ‘the wizard of oz google easter eggs’ yazdığımızda sağ köşede bir çift kırmızı ayakkabı görürüz. Ona tıkladığımızda ise ekranın hızlıca dönmeye başladığını ve siyah beyaz olduğunu görebiliriz.

Google The Wizard Of Oz

19- ‘Google Guitar’ Araması

Biraz gitar çalmaya ne dersiniz? Google’a ‘google guitar’ araması yaptığımızda gitar çalabiliriz.

20- ‘Google Moon’ ve ‘Google Mars’ Aramaları

Ay ve Mars hakkında detaylı bilgi aradığımızda Google’a moon veya mars yazabiliriz. Bir de bunları fiziksel, görüntüsel olarak detaylı incelemek istersek Google’a ‘google moon’ ve ‘google mars’ yazmamız yeterli olacaktır. Ekranı büyütmeyi unutmayın 🙂

Google Moon

Google Mars

21- ‘Google Sky’ Araması

Google’a ‘google sky’ yazdığımızda uzayın derinliklerine inebiliriz. Büyüleyici değil mi?!

Google Sky

22- ‘Gök taşı’ Araması 

Google’a “gök taşı” yazıldığında sol taraftan arama sayfasına ateşli bir gök taşı düştüğünü görebilirsiniz. Ayrıca düştükten sonra arama sonuç sayfasını da biraz titretiyor 🙂

Gök Taşı

23- ‘Barbie’ Araması

Filminin çıkacağı haberinden itibaren neredeyse tüm dünyayı etkileyen Barbie için, Google’da pembeye boyandı ve parıltılara sahip oldu. Tek yapmanız gereken Google’a ‘Barbie’ yazmak ve sağ tarafta çıkan küçük görsele tıklamak.

Google Barbie

24- ‘Emoji Kitchen’ Araması

Google’a ’emoji kitchen’ yazıp arattığınızda karşınıza birçok emoji çıkacaktır ve alt kısmında da ‘Yemek pişirmeye başlayın’ butonu görünecektir. Bu mavi renkteki butona tıkladığınızda iki farklı emojinin birleşiminde nasıl sonuçlar alınabildiğini görebilirsiniz.

Emoji Kitchen

emoji karıştırma Karışık emojiler Emoji karışık Emoji mutfağı

Google’ın bilinmeyen özellikleri saymakla bitmez. Verdiğimiz 24 örnek bizim olduğu kadar sizlerin de ilgisini çekmiştir umarız 🙂

TEPE SEO Firması